Simpel en lekker: aardappels uit de oven. De aardappels worden niet geschild, alleen heel goed gewassen. Bij aardappels zitten de vitamines vooral net onder de schil, door de aardappel te schillen gooit je deze vitamines ook weg. Dit is niet alleen zonde voor de vitamines, maar ook voor de lekkere en mooie rode schil die deze aardappels hebben. Dit is een basisrecept, je kan dit natuurlijk altijd naar je eigen smaak zetten. Wat dacht je van knoflook- tijm aardappels? Of aardappels met dille bij een stukje zalm?
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 800 gram Hoeksche Rooie- of Roseval aardappelen (of hoeveel je nodig denkt te hebben voor 4 personen)
- Rozemarijn
- Olijfolie
- Peper en zout
Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappels goed schoon. Snijd deze partjes. Dep ze droog. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verdeel de aardappelpartjes erover. Verdeel hier een flinke scheut olijfolie over en de peper en zout. Steek takjes rozemarijn tussen de aardappels.
Bereiden:
Bak de aardappels in ca. 45 minuten gaar en knapperig. Schep halverwege de baktijd om. Haal voor het serveren de takjes rozemarijn uit de aardappels.
Op de hoogte blijven? Volg mij dan op facebook, instagram of pinterest! Deze aardappels uit de oven gemaakt? Laat me weten wat je ervan vond!
Judy zegt
Deze gelijk uitgeprobeerd! Had geen zin in gekookte of gebakken aardappeltjes, dus dit kwam mooi uit 😉 ze waren heerlijk!!
Mylene van Pelt zegt
Super om te horen! 🙂