• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Taart & Koek

Kaneelcake met walnoten en kaneelsuiker

kaneelcake

In de herfst bak ik vaak en veel. In de zomer moet er niet aan denken, maar nu ben ik weer op dreef. Er hangt in de herfst iets in de lucht, waardoor ik wil gaan bakken. Er komt ook weer meer gezelligheid in huis. Door de warme smaken van kaneel en walnoten is dit ook echt een najaarscake. Deze kaneelcake met walnoten en kaneelsuiker is makkelijk te maken. Door de kaneelsuiker op de bovenkant, is de cake net wat feestelijker dan een normale cake. De eerste dag is dit laagje ook heerlijk knapperig. De dag erna is de cake nog mega lekker, maar het suikerlaagje is nier meer knapperig.

Kaneelcake

Kaneelcake met walnoten en kaneelsuiker

1 cake | 20 minuten + 60 minuten oventijd

kaneelcake

Ingrediënten

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • mespuntje zout
  • 5 tl kaneelpoeder
  • 3 el grove kaneelsuiker + flink wat extra voor over de cake
  • 150 gram gehakte walnoten
  • cakevorm van 25 cm of een springvorm van 22 cm

Wat moet je doen

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Mix de boter, de suiker en de vanillesuiker romig met een mixer of keukenmachine.
  3. Voeg de eieren één voor één toe en mix steeds tot het ei is opgenomen.
  4. Voeg het zelfrijzend bakmeel en het zoet toe en mix tot je een mooi en glad beslag hebt.
  5. Voeg de kaneel en het kaneelsuiker toe en mix dit rustig door het beslag. Gemixt is gemixt, doe dit niet langer dan nodig.
  6. Voeg de gehakte walnoten toe aan de cake en schep rustig om.
  7. Stort het beslag in een ingevette en met bakpapier beklede vorm. Strooi nog de extra kaneelsuiker over het beslag. Dit wordt heerlijk knapperig in de oven.
  8. Bak de cake voor 60 minuten in de hete oven.
  9. Haal de cake uit de oven en laat deze nog een paar minuten afkoelen in de vorm. Stort hem hierna op een rooster om verder te koelen.

Tips & Tricks

  1. De cake is heel lekker als hij nog een beetje warm is. Uiteraard is hij afgekoeld ook super!
  2. Gaat de cake niet één keer op? Verpak hem dan goed in aluminiumfolie, zo blijft hij nog een paar dagen goed. Het suikerlaag zal op deze manier wel minder knapperig worden.
kaneelcake

Wil je nog meer ideeën voor een heerlijke cake? Bekijk dan ook eens mijn recept voor pompoencake of citroen-yoghurtcake.

Wat vond je van deze kaneelcake met walnoten en kaneelsuiker? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....