Dit is een mega makkelijk toetje om te maken. Je kunt variëren met vla, waardoor hem ook wat gezonder of ongezonder kan maken. De bodem is gemaakt van een eierkoek, waardoor het redelijk verantwoord is. Je kunt zelf kiezen wat voor soort eierkoek je gebruikt. Er is dus veel variatie te bedenken met dit simpele toetje. Voor de karamelvla taartjes met eierkoekbodem heb je maar vijf ingrediënten nodig, dat is nog eens fijn!
Karamelvla taartjes met eierkoekbodem
Voor 6 kleine taartjes | 15 minuten + 2 uur wachttijd
Ingrediënten
- 2 eierkoeken
- 300 gram karamelvla
- snuf zout
- 3 gelatineblaadjes
- handje pecannoten
- een muffin/cupcake vorm met minstens 6 vormpjes
- een ronde uitsteker (te grote van de onderkant van de muffinvorm)
Wat moet je doen
- Leg de gelatineblaadjes in koud water.
- Maak ondertussen de eierkoek passend aan een muffinvormpje. Ik heb dit gedaan met een uitsterkertje. Je hebt 6 eierkoekbodems nodig. Leg deze op de bodem van de muffinvormpjes.
- Verwarm de gelatineblaadjes met aanhangend vocht in een pannetje tot het gesmolten is.
- Roer de gelatine heel goed door de vla. Schep de vla op de eierkoekbodems. Breng op smaak met wat zout. Dit past heel goed bij de karamel.
- Zet het geheel voor zeker twee uur in de koelkast.
- Je kunt de taartjes er makkelijk uithalen door een mesje aan de zijkant te zetten. Hierna popte ze er bij mij zo uit!
- Top af met wat grof gehakte pecannoten.
Wil je nog meer ideeën voor een makkelijk dessert? Bekijk dan ook eens mijn recept voor een aardbeien trifle.
Wat vond je van deze karamelvla taartjes met eierkoekbodem? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag je mening! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments