• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Hoofdgerechten & Pasta's

Springrolls met garnalen en pindadip

springrolls met garnalen en pindadip

Wat is het lekker weer dit weekend. Zo half september is dat toch altijd een cadeautje. Om nog even lekker na te zomeren kun je deze heerlijke springrolls met garnalen en pindadip eten. Ze zitten vol groente en het is altijd leuk om te maken. Je kunt zelf veel variatie aanbrengen in dit recept. Andere groenten of ander vlees kan prima. Maar ook vegetarisch is dit gerecht heerlijk.

Springrolls met garnalen en pindadip

voor 6 rollen | 15 minuten + roltijd

Ingredients

  • 6 rijstvellen
  • 100 gram glasnoedels
  • 1/2 komkommer
  • 1 paprika
  • 1 wortel
  • 125 gram taugé
  • 200 gram rauwe, gepelde garnalen
  • teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • Olijfolie

Voor de dip:

  • 1/2 fijngehakte, rode peper
  • sap van 1/2 limoen
  • 30 ml sojasaus
  • 1 1/2 eetlepel fijngehakte pinda’s

Wat moet je doen

  • Snijd de peper en de knoflook fijn. Meng dit met olie door de garnalen. Laat even staan.
  • Snijd de komkommer, paprika en wortel julienne, dus in dunne reepjes.
  • Bereid glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de garnalen gaar. Dit gaat snel. Als ze roze en niet meer doorzichtig zijn, zijn ze klaar! Breng op smaak met peper en zout.
  • Maak de saus door alle ingrediënten door elkaar te mengen.
  • Zet een bak met licht lauw water klaar, de rijstvellen moeten erin passen.
  • Week een rijstvel in het water. Als hij soepel wordt, haal hem eruit en leg hem op een bord.
  • Nu kun je gaan rollen! Dit kan je ook gezellig aan tafel doen, zodat iedereen naar eigen smaak zijn springrolls kan maken.
  • Vul ze met alle groenten, de noedels en de garnalen. Vouw de linker en rechterkant dicht en rollen maar. Lekker dippen in het sausje. Eetse!

 

Tips & Tricks

  • Gebruik vooral groentes die jij lekker vindt! Alles kan erin!
  • Vervang de garnalen eens voor tofu of kip.
springrolls met garnalen en pindadip

Wil je nog meer ideeën voor een een heerlijke nazomer? Bekijk dan ook eens mijn recept voor couscoussalade met met chipolataworstjes en feta of oosterse gebakken rijst met ananas en kip.

Wat vond je van deze springrolls met garnalen en pindadip? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag je mening! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....