Flammkuchen, ook wel witte pizza, is een super leuke snack. Ook als avondeten, met een salade, kan het prima. Ik maakte het als onderdeel van de borreltafel. Ik ging voor een Lichte Flammkuchen met Peer en Geitenkaas.
Traditioneel is de basis van Flammkuchen crème fraîche. Ik vond het wel eens tijd voor wat anders en wat gezonders. Ik kwam uit op Skyr. Dit zit vol eiwit en is over het algemeen vetarm. Dit maakt het een stuk lichter dan de toch vrij vette crème fraîche.
Je kunt het Flammkuchen deeg ook zelf maken, maar daar heb je gewoon niet altijd zin in. Tante Fanny heeft heel makkelijk en lekker deeg op een rol. Daar maak ik dan ook dankbaar gebruik van.
Lichte Flammkuchen met Peer en Geitenkaas
Voor 1 plaat flammkuchen | 15 minuten + 10 minuten oventijd
Ingrediënten
- 1 rol Flammkuchen deeg van Tante Fanny
- 200 gram Skyr
- 1 peer
- 125 gram spekreepjes
- 150 gram zachte geitenkaas
- Peper & Zout
Wat moet je doen
- Verwarm de oven voor op 270 graden of zo hoog als je oven gaat.
- Snijd de peer met schil en al in dunne plakjes.
- Breng de Skyr op smaak met peper en zout.
- Rol het deeg uit op een bakplaat en verdeel hier de Skyr over.
- Verdeel de peer, de spekreepjes en de geitenkaas hierover.
- Bak de Flammkuchen voor 8-10 minuten in de hete oven.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Wil je nog meer ideeën voor Flammkuchen of pizza? Check dan eens mij recept voor pizza met zalm, geitenkaas en rucola of mijn Tex-Mex pizza met gehakt.
Wat vond je van deze Lichte Flammkuchen met Peer en Geitenkaas? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments