
Mijn vriend en ik wonen sinds een paar maanden samen. Het gaat echt super goed en we zijn helemaal blij met ons huisje. Op dit moment hebben we allebei zomervakantie en aangezien we allebei in het onderwijs zitten, is deze zomervakantie heerlijk lang! Echt super fijn en ik klaag niet, maar wat te doen als het weer vaak slecht is in ons kikkerlandje? Mijn ideeën zijn een beetje op, dus als jullie iets weten hoor ik het graag! Mijn vriend kent dit probleem trouwens niet, hij vindt een dagje gamen prima tijdverdrijf. Ach, verschil moet er wezen.
Gelukkig is het vandaag heerlijk weer, hoe kan je dat beter vieren met deze op en top zomerse ‘Oosterse gebakken rijst met ananas en kip‘. Want hoe zomers en mooi ziet dit eruit? Als dit op je bord ligt bij het avondeten krijg je direct een vakantiegevoel, dan heb je die zon ook gewoon op je bord liggen! En lekker dat het is, echt op en top comfort food waar je heel gelukkig van wordt.
Je 250 gram groenten ga je niet redden met dit gerecht. Je kan er een simpele salade bijmaken of bij de lunch wat meer groenten naar binnen werken. Daar in tegen eet je wel ananas, ook gezond! Moet een keertje kunnen, toch?
Bereidingstijd: 20 minuten
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 200 gram gekookte rijst, liefst van de vorige dag, anders afgekoeld (handig als je restjes over hebt!)
- 1/2 verse ananas (je kunt de schil van een hele ananas gebruiken om het gerecht in te serveren)
- 300 gram kippendijen, zonder bot
- 50 gram bacon of ontbijtspek
- 4 – 5 bosuitjes
- Stuk verse gember
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels vissaus of sojasaus
- 1 theelepel bruine suiker
- Kerriepoeder
- Peper & zout
Bereidingswijze van de Oosterse gebakken rijst met ananas en kip:
- Als je de rijst nog niet hebt gekookt, doe dit dan als eerst en laat hem goed afkoelen. Volg de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd het vruchtvlees van de ananas in blokjes. Hol eventueel de ananas uit om hierin het gerecht te serveren.
- Snijd de kip in reepjes en de bacon in blokjes.
- Snijd de bosui in dunne plakjes, hou een deel apart voor het garneren.
- Rasp de gember fijn en snipper de knoflook.
- Wok tijd! Zet een wok op hoog vuur. Bak eerst de bacon aan en voeg hierna de kip toe. Bak de kip gaar. Haal dit mengsel uit de pan en zet even apart. Waarschijnlijk zit er nog veel vocht in de wok, giet het grootste gedeelte hiervan af. Zet de pan weer op het vuur.
- Bak de bosui, de gember en de knoflook aan. Bak glazig. Voeg de gekookte rijst toe.
- Bak dit 5 minuten goed aan op hoog vuur.
- Voeg de vissaus, de bruine suiker en de kerriepoeder toe. Bak dit even mee. Voeg de kip, bacon en ananasblokjes toe. Roer dit goed door elkaar en laat nog even bakken.
- Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Serveer (eventueel) in de halve ananas en doe de overgebleven bosui eroverheen. Lekker met chilisaus.
TIP! Je kan de kip vervangen voor grote garnalen. Ook heel lekker bij de ananas.
Wat vond je van dit recept? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments