Eten maken kan zo simpel zijn, meestal is het een kwestie van de juiste ingrediënten bij elkaar krijgen. Dan staat er zo een top gerecht op tafel. Tijdens een diner dat ik had gepland, had ik weinig inspiratie voor een voorgerecht. Ik wilde graag zalm en daar ben ik ingrediënten bij gaan zoeken die goed passen bij de gerookte, zoute en vette smaak van zalm. Mierikswortel en roomkaas zijn allebei vriendjes van zalm. Ik vind wat vers groen er ook altijd goed bij. Een fris tintje mag ook niet ontbreken. Zo is langzaam dit recept voor ‘toast met zalm en mierikswortelcrème‘ ontstaan.
Ik kan het niet eens een recept noemen, zo simpel is het is. Je kunt dit gerechtje op verschillende momenten van de dag eten, zoals bij de lunch, bij de borrel (in kleine stukjes) en als voorgerecht. Je kan het zelfs als luxe, zondagsontbijt eten. De mogelijkheden zijn dus groot!
Bereidingstijd: 5 – 10 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 4 grote, dikke plakken brood (ik gebruikte maisbrood)
- 200 gram gerookte zalm
- 1 eetlepel mierikswortel (potje), meer of minder kan ook (naar smaak)
- 125 gram crème fraîche
- Peper en zout
- broccolikers, waterkers, radijskers of een andere kiemgroente
Bereiding van de toast met zalm en mierikswortelcrème:
- Meng de crème fraîche met de mierikwortel. Breng dit op smaak met de peper en zout. Voorzichtig met de zout, de zalm is ook al vrij zout.
- Rooster het brood in een broodrooster of in een oven goudbruin en knapperig(op 180 graden, 10 minuten, halverwege draaien).
- Laat de toast afkoelen.
- Verdeel de mierikswortelcrème over de toast.
- Verdeel de zalm over de mierikswortel.
- Was de kiemgroente en verdeeld dit over de zalm. Breng eventueel nog op smaak met wat peper.
- Serveer de toast direct, anders raakt hij zijn krokantje kwijt.
Wat vond je van dit recept? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments