• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Taart & Koek

Verjaardagsfeest: ananastaart met botercrème

ananastaart

Hiep hiep hoera! Afgelopen woensdag was het mijn verjaardag. En bij jarig zijn hoort taart! Ik ga voor deze ‘ananastaart‘. Normaal ben ik niet zo van het taarten bakken en versieren, maar voor mijn verjaardag wilde ik wel een poging doen. Ik vind het hem best leuk geworden, voor een eerste poging. Deze ananastaart is vooral heel erg lekker en daar gaat het natuurlijk om. Hij is super smeuïg en toch nog luchtig. Een hele fijne cake om te eten!

De taart heeft de vorm (niet de smaak) van een ananas, dus de botercrème heeft een kleurtje gekregen door middel van kleurstof. Liever geen kleurstof? Laat het dan weg of gebruik een natuurlijke kleurstof. Meng bijvoorbeeld 1 theelepel kurkuma door de melk als je de banketbakkersroom maakt. Ik ben zelf heel blij met deze taart, hij haalt de zomer weer in huis, ook al is het midden in de herfst. Enjoy!

verjaardagstaart

Verjaardagsfeest: ananastaart met botercrème

Voor 8 personen

Bereidingstijd: 60 minuten + wachttijd oven

confettitaart

Ingrediënten:

Voor de cake:

  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 225 gram roomboter, ongezout
  • 4 eieren, geplitst
  • Vanillestokje
  • Mespuntje zout
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 120 milliliter melk
  • 50 gram confetti sprinkels

Voor de decoratie:

  • 2 eidooiers
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • Vanillestokje
  • 250 milliliter melk
  • 60 gram poedersuiker
  • 250 gram roomboter, ongezout
  • 1 theelepel gele kleurstof
  • Zwarte fondant
  • Eventueel: sprinkels
  • De bovenkant van een ananas

Verder nodig:

  • Ronde bakvorm van 18 centimeter doorsnee ( 3 aparte zou makkelijker zijn)
  • paletmes
  • spuitzak met stervormige spuitmond

Wat moet je doen:

De cake:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix de boter en 175 gram van de kristalsuiker romig.
  3. Voeg de eidooiers één voor één toe, wacht steeds totdat hij is opgenomen voordat je de volgende erbij doet. Mix totdat deze geheel zijn opgenomen.
  4. Voeg een mespuntje zout toe. Halveer het vanillestokje in de lengte en schaap het merg eruit met de achterkant van een mes. Voeg dit ook toe aan het mengsel.
  5. Mix de melk en het zelfrijzend bakmeel afwisselend toe in delen.
  6. Klop in een andere kom de eiwitten met de resterende 75 gram suiker bijna stijf.
  7. Spatel de eidooiers door het cakebeslag, doe dit voorzichtig om zoveel mogelijk luchtigheid te bewaren.
  8. Voeg de confetti sprinkels toe aan het beslag en spatel deze er ook voorzichtig doorheen.
  9. Ik heb maar één bakvorm van 18 centimeter, dus heb ik het beslag in drieën verdeeld, 1 deel over de vorm en de andere twee delen in twee kommen.
  10. Bak elke cakelaag in 30 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen.

De decoratie:

  1. Breng in een steelpan de melk en het vanillestokje aan de kook. Hou een klein scheutje melk achter.
  2. Roer de eidooiers met de suiker en achtergehouden scheutje melk romig en roer de bloem erdoor.
  3. Schenk de warme melk door het eimengsel, blijf goed roeren, anders krijg je roerei!!
  4. Schenk terug in de pan en blijf roeren.
  5. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur ongeveer 5 minuten.
  6. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen.
  7. Roer de boter met de poedersuiker wit en luchtig, met een keukenmachine duurt dit al 10 minuten. Zet hem wel op een lage stand. Je kunt dit ook met een handmixer doen. Meng de banketbakkersroom erdoor. Meng de kleurstof door de botercrème. Schep de botercrème in een spuitzak met de gekartelde spuitmond.
  8. Leg een eerste taart op een taartschaal en bestrijk met botercrème, smeer dit uit met het paletmes. Leg hier de volgende taart op en bestrijk ook deze met een laag botercrème. Doe hetzelfde met de laatste. Bestrijk de zijkanten met een klein beetje botercrème, zodat het wat egaler wordt.
  9. Spuit nu met de spuitzak klein dopjes op de zijkant van de taart, zodat het op een ananas gaat lijken.
  10. Rol het fondant uit en snijd met een mesje er een gezichtje uit. Plak dit op de botercrème.
  11. Zet de stronk van de ananas in de taart en versier eventueel nog wat sprinkels.
  12. Zet de taart eventueel nog even in de koelkast om de botercrème wat te laten opstijven. Doe dit niet te lang, anders droogt de cake uit!!

ananastaart

Wil je liever een taart maken waar geen versiering bij nodig is? Probeer dan eens deze chocoladetaart of deze cheesecake!

 

verjaardags- ananastaart

Wat vind je van deze ananastaart? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....