Soms heb je gewoon geen trek in brood, dan wil je een keer wat anders als lunch. Een wrap vind ik vaak de perfecte afwisseling! Het is handig op mee te nemen en de mogelijkheden zijn eindeloos. In de zomervakantie heb ik koolsla (her)ontdekt, door het kookboek ‘Matt Preston’s 100 beste recepten’. Dit boek van het Masterchef Australia jurylid is trouwens echt een aanrader voor de hobbykok. Super lekkere recepten! Ze kosten soms wel wat meer tijd dan gemiddeld. Leuk voor het weekend dus. Matt geeft hierin een geweldig recept voor de perfecte koolsla, die ik natuurlijk wat heb aangepast. Ik kan het ook niet laten.
Okee, ik weet ook wel dat een dressing die bestaat uit mayonaise niet heel gezond is. Heus wel. Ik gebruik daarom het liefst een halfvolle variant, gewoon voor mijn geweten.
Ik kan al tijdens het ontbijt bedenken wat ik wil gaan lunchen als ik een dagje de deur niet uit hoef. Aangezien ik nog koolsla over had van de vorige avond, heb ik deze gebruikt op een wrap. Het recept was geboren! Je kan uiteraard ook alleen de koolsla maken, heerlijk bij een bbq, een schnitzel of hamburger.
Bereidingstijd: 30 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 4 (meergranen) tortilla wraps
- 1/2 spitskool
- 1 rode ui (klein!) of een halve
- 2 bospenen
- 4 eetlepels halfvolle mayonaise (je moet hem echt super lekker vinden, want het bepaald de smaak van je koolsla)
- 1/2 bos peterselie
- 40 gram rozijnen
- 8 plakjes beenham
- 1 appel (ik heb een delbar gebruikt, die zijn nu mega lekker!)
Bereiding:
- Laat de rozijnen even weken in warm water.
- Snijd de kool doormidden en verwijder de kern, dit is niet zo lekker om te eten. Snijd de spitskool heel fijn. Dit kan ook met een mandoline of keukenmachine.
- Schil de penen, snijd deze ook fijn. Je kan hier ook een grove rasp voor gebruiken.
- Snijd de ui in dunne ringetjes.
- Was de peterselie en dep deze droog. Snijd deze fijn.
- Giet de rozijnen af en dep ze droog met keukenpapier.
- Meng de spitskool, de peen, de ui, de peterselie en de krenten door elkaar in een kom. Roer hier de mayonaise door. Laat dit 20 minuten afgedekt zacht worden in de koelkast.
- Snijd de appel met de schil in fijn reepjes.
- Doe ondertussen de wraps even in de magnetron om ze soepeler te maken. Dit duurt echt maar een paar minuten!
- Beleg de wraps met de beenham, gebruik 2 plakjes per wrap. Verdeel hier de appel over. Als laatste gaan de koolsla erover. Garneer eventueel nog met wat peterselie. Rol de wraps op en geniet van de lunch!
TIP!
Je kan de koolsla al de avond van de tevoren maken. Je hoeft alleen de wrap nog te belegen de volgende ochtend. Zo kan je wrap mee naar kantoor of school. Een perfecte lunch to go!
Heb je dit recept uitgeprobeerd? Ik hoor graag van je ervan vond! Laat een berichtje achter hieronder, op facebook of instagram!
Comments