Het is bijna kerst! Nog twee nachtjes slapen en één van mijn favoriete dagen in het jaar is alweer daar. Iets waar ik vaak al meer dan een maand van te voren over aan het nadenken ben, is het kerstdessert. Een groot favoriet is en blijft toch wel tiramisu. Het is super makkelijk voor te bereiden en heel veel mensen vinden het lekker. In deze Baileys Tiramisu is de koffielikeur vervangen voor Baileys. Dit geeft de tiramisu een Iers tintje. Het staat geweldig op een gezellig kerstdiner.
Baileys Tiramisu
Voor 4 personen | 30 minuten + ongeveer 3 uur koelkasttijd
Ingrediënten
- 100 gram lange vingers
- 250 gram mascarpone
- 2 eidooiers
- 125 ml slagroom
- 40 gram basterdsuiker
- 75 ml espresso koffie
- 50 ml Baileys
- 1 tl cacaopoeder
Wat moet je doen
- Klop de slagroom met 1/4 van de basterdsuiker in een kom tot yoghurtdikte.
- Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker tot een lichtgele, romige crème. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
- Meng de mascarpone in delen door de eicrème en vouw vervolgens de slagroom erdoor.
- Schenk de Baileys samen met de espresso in een diep bord o.i.d.
- Doop de helft de lange vingers in dit mengsel en bedek de bodem van 4 glazen ermee. Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de glazen.
- Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel en verdeel over het mascarponemengsel. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover.
- Laat de Baileys tiramisu afgedekt minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
- Haal net voor het serveren uit de koelkast.
- Strooi met een theezeefje de cacaopoeder over de tiramisu.
Tips & Tricks
- Je kunt dit recept makkelijk een dag van tevoren maken!
- LET OP: dit recept bevat rauwe eieren. Gebruik altijd hele verse eieren. Het is dus niet geschikt voor ouderen, kinderen of zwangeren. De alcohol draagt hier natuurlijk ook aan mee.
Wil je nog meer ideeën voor kerstdesserts? Bekijk dan ook eens mijn recept voor Irish Whiskey Pudding, Tony’s Chocolonely Chocolademousse of mini appelcrumble.
Wat vond je van deze Baileys Tiramisu? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments