Okee, het is niet de vers gebakken appeltaart uit mijn tekst hierboven, maar het is wel erg lekker! Deze herfsttrifle met appel en bastogne is echt een topper! Het heeft alles wat je wilt in de herfst; zoet/zure appeltjes, een romige crème en kruidige koekjes. Vorige week was mijn vader jarig. Om dit te vieren heb ik een diner gemaakt voor het gezin. Als toetje hadden we deze herfst trifle, het was een succes! Wat ik fijn vind aan een trifle is het feit dat je het makkelijk een dag van tevoren kan maken, zet hem in de koelkast en hij blijft een tijdje goed. Handig!
Bereidingstijd: 30 minuten + 2 uur wachttijd
Benodigdheden voor 4 personen:
- 3 appels (ik gebruikte elstar, die zijn nu heel lekker!)
- klontje roomboter
- 40 gram bruine basterdsuiker
- 1 theelepel kaneel
- 200 gram mascarpone
- 200 milliliter slagroom
- 2 theelepels koekkruiden
- 30 gram poedersuiker
- 200 gram bastogne koeken
- 4 glazen of 1 grotere, glazen kom
Bereidingswijze van de herfst trifle:
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
- Doe de boter in een koekenpan en laat smelten. Voeg de appelblokjes en de kaneel toe, bak deze totdat ze zacht zijn, maar nog wel hun vorm behouden.
- Voeg de suiker toe aan de appels. Laat dit karamelliseren. Je kunt dit eventueel nog afblussen met een paar eetlepels slagroom, zo blijft de karamel een saus.
- Roer de mascarpone door en laat op kamertemperatuur staan.
- Klop de slagroom stijf met de koekkruiden en de poedersuiker.
- Roer de mascarpone en de slagroom door elkaar.
- Maal de bastogne koeken fijn. Je kunt er voor kiezen om hier nog 100 gram gesmolten boter doorheen te mengen. Zo krijg je meer een cheesecake bodem.
- Bouw de herfst trifle als volgt op: bastogne kruimels, mascarpone crème, appels. Herhaal dit tot het glaasje vol is.
- Zet de herfst trifle minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Hou je van appels? Probeer dan ook een mijn suikervrije appelcompote of mini appelcrumbles.
Wat vond je van dit recept? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments