• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Ontbijt & Drankjes

Gezonde appel-peercake met amandelen

gezonde appel-peercake

Zondag = bakdag! Ik hou van bakken, maar om nou elke week een taart te maken… Er zitten gelukkig ook wat baksels in mijn repertoire die wel gezond zijn! Een van mijn favoriete is een gezonde appel-peercake met amandelen. Het is weer een geweldig herfstrecept. Je kunt hem als ontbijt eten, maar ik eet ook graag een stukje als tussendoortje of bij mijn lunch (al vervaging voor een boterham). Je kunt een gehele cake bakken, hem laten afkoelen en per plakje invriezen. Zo kan je elke dag een plakje meenemen. Tegen de tijd dat je trek krijgt, is hij ontdooid. Super handig en tijdbesparend! Zelfs al is deze cake gezond, hij heeft wel super veel smaak: zoet fruit, knapperige nootjes en fijne specerijen. Oh yeah!

gezonde appel-peercake

Bereidingstijd: 20 minuten + ongeveer 50 minuten wachttijd

Wat heb je nodig voor 1 cake:

  • 200 gram havermout
  • 80 gram amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Mespuntje zout
  • 4 eieren
  • 150 milliliter melk
  • 6 eetlepels honing
  • 1 appel (elstar, jonagold of goudreinetten)
  • 1 peer
  • 3 theelepels koekkruiden
  • Handje rozijnen
  • Handje amandelen
  • Eventueel: kokosrasp voor garnering

gezonde appel-peercake

Bereidingswijze gezonde appel-peercake:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de appel en peer in kleine blokjes. Snijd eventueel nog een paar plakjes voor op de bovenkant.
  3. Maal de havermout tot meel in een keukenmachine.
  4. Meng de havermeel, de amandelmeel, het bakpoeder en het zout door elkaar in een mengkom.
  5. Klop de eieren er één voor één door. Meng de melk en de honing erdoor, tot je een egaal beslag hebt.
  6. Hussel de appel- en peerblokjes door de koekkruiden. Roer dit door het beslag.
  7. Hak de amandelen grof, laat er een paar heel voor garnering. Roer de gehakte amandelen en de rozijnen ook door het beslag.
  8. Vet een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier. Stort het cakebeslag in de cakevorm. Decoreer de cake met de plakjes appel en peer, de amandelen en de eventuele kokosrasp.
  9. Zet de cake voor ongeveer 40-50 minuten in de oven.
  10. Laat afkoelen, hierna kan je hem invriezen of gewoon opeten natuurlijk!

Hou je van appels? Probeer dan ook eens mijn suikervrije appelcompote, mini appelcrumbles of herfst trifle

Wat vond je van dit recept? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.

gezonde appel-peercake

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....