Je kent ze vast wel: zoete, knapperige pecanbroodjes van bladerdeeg die je vaak in supermarkten, kiosken en bij het benzinestation ziet. Ik vind ze altijd super lekker, maar aangezien het best wel fout en ongezond is, hou ik me in. Een keer per jaar mag ik zo’n broodje van mezelf. Dit is als we rijden naar onze vakantiebestemming en we stoppen bij een benzinestation. Het blijkt dat zelf maken echt super makkelijk is. Je weet dan ook nog eens precies wat erin zit, dat vind ik altijd wel fijn. Aangezien het vandaag de laatste vakantiedag is voordat mijn afstudeerjaar begint, vind ik dat ik nog wel een homemade pecanbroodje mag. Hierna gaan we wel weer normaal doen, maar eerst nog heel eventjes genieten van de vakantie.
Bereidingstijd: 15 minuten + 20-25 minuten wachttijd
Wat heb je nodig voor 6 pecanbroodjes:
- 6 vellen bladerdeeg
- 75 gram roomboter
- 100 gram pecannoten
- 5 eetlepels bruine basterdsuiker (lichtbruine kan ook)
- Mespuntje kaneel
- Snufje zout
- 1 ei
Bereidingswijze van de pecanbroodjes:
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze gedeeltelijk ontdooien
- Hak de roomboter, 90 gram pecannoten, bruine suiker, kaneel en het zout in het bakje van de staafmixer of met een keukenmachine fijn.
- Markeer met een mesje drie lijnen in de lengte van het bladerdeeg. Zo krijg je drie gelijkwaardige vlakken. Snijd de vlakken niet los van elkaar!
- Snijdt de boven- en onderkant van de gemaakte lijnen in.
- Snijd de buitenste vlakken in horizontale, schuin naar beneden lopende stroken. Zorg dat ze ongeveer een centimeter breed zijn. Het lijkt dat een beetje op het uiteinde van een pijl.
- Verdeel het pecannotenmengsel over de middelste strook. Zorg dat het niet helemaal aan de boven-en onderkant zit.
- Sla nu eerst het bovenste- en onderste deel over het mengsel heen. Begin hierna bovenaan met het om en om vouwen van de strookjes. Je krijgt nu een soort vlechtwerk.
- Leg de pecanbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Kluts het ei los met een vork. Bestrijk de broodjes met het ei.
- Bestrooi de pecanbroodjes met de overgebleven 10 gram pecannoten die grof zijn gehakt.
- Bak ze in de oven voor ongeveer 25 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Laat wat afkoelen en eet smakelijk!
Wat vond je van dit recept? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Liever een ander gebakje met bladerdeeg? Probeer dan eens deze mini tompoes!
Comments