Nou, ik heb wat goed te maken. Na maanden haast niks te hebben gepost, is dit alweer het tweede recept van deze week. En het is pas dinsdagavond! In dit recept heb ik twee van mijn favoriete keukens gecombineerd: de Italiaanse en de Mexicaanse. Deze Tex-Mex pizza met gehakt is echt heel lekker en weer even wat anders dan de pizzasmaken die we zo gewend zijn. Als ik pizza maak bij mij thuis, heb ik vaak geen zin om een bodem te maken #LUI. Gelukkig zijn er veel alternatieven in de supermarkt: bloemkoolbodems, kant-en-klare ‘lege’ bodems en pizzadeeg op rol. Allemaal even ideaal! Check even de verpakking van jouw bodem voor de oventijd.
Tex-Mex pizza met gehakt
voor 2 pizza's | 15 minuten voorbereiden | 15 minuten oventijd
Ingrediënten
- 2 pizzabodems naar keuze (dit kan een bloemkoolbodem of lege pizzabodem zijn. Als je voor pizzadeeg op rol kiest, neem dan maar 1 pak)
- 6 eetlepels frito of een andere tomatensaus
- 1 rode ui
- 200 gram gehakt
- 1 eetlepel tacokruiden
- 1 paprika
- 100 gram mais uit blik
- Geraspte kaas naar smaak
- Peper & zout
- Rauwkostsalade met radijs of ijsbergsla
- Eventueel: crème fraîche
Wat moet je doen:
- Pel en snipper de ui fijn.
- Snijd de paprika in kleine blokjes.
- Laat de mais uitlekken en spoel af met koud water.
- Fruit de ui op middelhoog vuur in wat olie. Voeg na 3 minuten de gehakt en de tacokruiden toe. Rul de gehakt gaar.
- Voeg de paprika toe bak dit een paar minuten mee. Als laatste gaat de mais erbij. Zet hierna gelijk het vuur uit. Proef even, wellicht heeft het nog wat peper en/of zout nodig.
- Bestrijk de pizzabodem(s) met de frito (of andere tomatensaus). Verdeel het gehaktmengsel erover.
- Strooi wat geraspte kaas over de pizza. Doe dit naar smaak.
- Bak de pizza volgens de aanwijzingen op de verpakking van de bodem. Zorg dat je mooie, goudbruine bodem als resultaat hebt.
- Serveer de pizza met een (rauwkost)salade (zoals een pittige rauwkost radijsmix die je in de supermarkt koopt). Ook lekker met een simpele salade van ijsbergsla.
- Eventueel kon je nog wat crème fraîche toevoegen voor wat frisheid. Dit was ik vergeten. Ken je dat, ingrediënten die je na het avondeten tegenkomt in de koelkast? Juist…
Tips & Tricks
- Hou je van pittig? Voeg dan eens wat jalapeno pepers toe!
Wil je nog meer ideeën voor pizzatoppings? Bekijk dan ook eens mijn recept voor een super snelle garnalenpizza of een plaatpizza met zalm, geitenkaas en rucola.
Wat vond je van de Tex-Mex pizza met gehakt? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments