Witte asperges vind ik zo lekker. Ik ben dan ook dolgelukkig dat het weer lente is en het witte goud weer volop verkrijgbaar is. Wij eten asperges vaak klassiek met ham en ei, maar ik wilde wel een keer wat anders. Ik ging naar de tekentafel en kwam daar op een geweldige pasta. Deze ‘tagliatelle met asperges, zalm & ei‘ vind ik één van mijn betere uitvindingen. Alle smaken passen bij elkaar en het is comfortfood to the max. Ik raad dit gerecht dus heel erg aan.
Voordelen van witte asperges
Er zitten super veel mineralen en vitamines in deze groente. Dus je krijgt veel goede dingen binnen. Daarnaast bevatten asperges asparagine en calcium, dit vinden je nieren heel fijn. Het werkt namelijk vochtafdrijvend en bloedzuiverend. Wil je afvallen? Eet asperges, ze bevatten weinig calorieën, veel vezels en veel vocht. Toppertje dus, die asperge!
Tagliatelle met asperges, zalm & ei
2 personen | 30-40 minuten
Ingrediënten
- 400 gram witte asperges
- 150 gram tagliatelle
- 2 eieren
- 2 flinke eetlepels crème fraîche
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepel citroenrasp
- Bosje verse peterselie (ongeveer 2 eetlepels)
- 125 gram warmgerookte zalm
- Peper & zout
Wat moet je doen
- Schil de asperges met een dunschiller vanaf net onder het kopje en snijd het harde stuk aan de onderkant eraf. Snijd de schoongemaakte asperges in vier stukken. Zorg dat het kopje groot genoeg blijft, dit is heel delicaat en het is zonde als het kapot kookt.
- Kook de gesneden asperges met een eetlepel olijfolie en wat zout voor 5 minuten.
- Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de eieren voor 6-7 minuten. Laat schrikken en pel ze.
- Zet na 5 minuten het vuur onder de asperges uit en laat nog 10-15 minuten staan om na te garen.
- Meng voor de saus de crème fraîche met de resterende olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Hak de peterselie fijn en rasp de schil van de citroen. Meng dit door de crème fraîche. Hou eventueel wat over voor de garnering.
- Haal het vel van de warmgerookte zalm. Pluk de zalm in stukjes.
- Giet de tagliatelle af en meng de saus hierdoor. Je kunt met het vocht van de asperges de saus wat verdunnen, zodat het mooi glimmend laagje wordt. Voeg steeds een eetlepel toe, totdat je tevreden bent met de textuur van de saus.
- Haal de asperges uit de pan met een schuimspaan of twee vorken, prik er niet in! Laat eventueel uitlekken op een stukje keukenpapier.
- Schep de tagliatelle op de borden. Verdeel hier de asperges en de zalm over. Snijd de eieren doormidden en leg dit erbij. Garneer eventueel met wat peterselie en citroenrasp.
Tips & Tricks
- Warmgerookte zalm kan je in de meeste supermarkten vinden. In tegenstelling met de gerookte zalm die we vaak eten, is deze zalm op hoge temperatuur gerookt, waardoor de textuur en smaak anders is.
- Liever geen zalm? Probeer eens hamblokjes!
- Ook zonder de ei is dit gerecht super lekker. De eerste keer dat ik deze pasta maakte lagen de eitjes nog gepeld en al in de keuken, terwijl ons bordje al leeg hadden… Dus ik spreek uit ervaring!
Wil je nog meer ideeën voor een lekkere pasta? Bekijk dan ook eens mijn recept voor een ovenschotel met pasta en tonijn, pasta carbonara of pasta met worstjes en champignons.
Wat vond je van deze tagliatelle met asperges, zalm & ei? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments