Dit is alweer het laatste recept van de kerstrecepten. Deze chocolade kerstcake is simpel om te maken, maar het effect is erg leuk. Als je hem aansnijdt komt er een kerstster tevoorschijn. Lekker voor de koffie, maar ik vind dat hij ook de brunchtafel kan. Als dat zelfs met kerst niet mag, wanneer dan wel? Om het simpel te houden, hoef je alleen beslag te maken voor de chocoladecake. De vanillecake koop je kant-en-klaar.
Hele fijne kerstdagen allemaal! Maak er mooie dagen van met lekker eten en goed gezelschap!
Chocolade kerstcake
1 cake | 25 minuten + 60 minuten wachttijd
Ingrediënten:
- 1 kant-en-klare vanillecake
- 200 gram boter
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram suiker
- 8 gram vanillesuiker
- 4 eieren
- Snufje zout
- 4 eetlepels cacaopoeder
- extra: kleine stervormige uitsteker
Wat moet je doen:
- Snijd de vanillecake is plakjes. Steek uit elke plak een ster. Zet deze even aan de kant.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng in een kom de boter, de suiker, de vanillesuiker en het zout tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe aan het mengsel en mix tot het glad is.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en de cacaopoeder beetje bij beetje door het mengsel. Blijf mixen tot het een glad beslag is.
- Vet een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.
- Doe een dun laagje van het chocoladebeslag in de cakevorm. Zet de uitgestoken sterretjes in een rij in de cakevorm. Je krijgt zo een hele rij met sterretjes in de cake. Zet ze strak tegen elkaar voor het mooiste resultaat.
- Vul de cakevorm op met het overige beslag. Doe dit desnoods met een spuitzak, zo weet je zeker dat om de gehele ster beslag zit. Strijk de bovenkant glad.
- Bak de cake in 60 minuten gaar.
- Laat de cake na het bakken geheel afkoelen.
Tips & Tricks
- Je kunt de kleuren ook omdraaien. Koop dan een chocoladecake en bak een vanillecake. Hiervoor hoef je alleen de cacaopoeder weg te laten uit het recept.
- Zorg dat de cake die je koopt net zo lang is als je eigen cakeblik. Anders heb je niet genoeg sterretjes.
- Gaarheid van een cake check je door een er een prikker in te steken. Als deze schoon is, is de cake gaar.
- Ik heb een chocolade botercrème gemaakt om hem extra feestelijk te maken. Dit kost echter vrij veel tijd, aan jou de keuze!
Nog meer kerstinspiratie nodig? Wat dacht je van stoofperen voor het hele gezin, een zalmtartaar als luxe voorgerecht, een chocolademousse of mini appelkruimel gebakjes als dessert en een bladerdeeg kerstboom als hapje?
Wat vond je van deze chocolade kerstcake? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments